Breaking News
هنر میناتوری، ساز رباب و رقص اتن برای ثبت در سازمان یونیسکو معرفی شده اند
وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید که برای ثبت میراث های فرهنگی غیرملموس کشور در سازمان
...0شهربانو سادات در میان کارگردانان برتر جهان قرار گرفت
مجله گاردین، خانم شهربانو سادات، کارگردان افغان را به دلیل کارگردانی در فلم «پروروشگاه» در میان
...0آمادگی بنیاد فرهنگی آغا خان برای ترمیم و بازسازی منار پنجم مصلای هرات
بنیاد فرهنگی آغا خان اعلام نموده است که برای ترمیم و بازسازی منار پنجم مصلای هرات،
...0قرار است فلم زندگی نامه روح الله نیکپا توسط هالیوود ساخته شود
صنعت فلم سازی هالیوود در نظر دارد تا زندگی نامه روح الله نیکپا، نخستین مدال آور
...0لینا علم عضو هئیت داوران جشنواره فلم «امجن اندیا» اسپانیا شد
لینا علم هنرپیشه مؤفق افغان به حیث عضو هئیت داوران جشنواره فلم «امجن اندیا» ۲۰۲۰ در
...0بعد از عرفان خان هنر پیشه دیگر سینمای هند ریشی کپور نیز درگذشت
ریشی کپور سینماگر مشهور سینمای بالیوود به سن ۶۷ سالگی در گذشت. یک روز پیش از
...0
کوشش سازمان “یونسکو” برای ترمیم مجسمه صلصال

مسئولین دفتر یونسکو درافغانستان می گویند که، در اولین سمپوزیم بین المللی حفظ آبده های تاریخی معروض به خطر بامیان که درسال آینده در یکی از کشورهای خارجی دایر خواهد گردید ، نظر سنجی می شود تا روی چگونگی بازسازی مجسمه ۵۵ متره صلصال دراین ولایت تصمیم گرفته شود.
قرار است کارشناسان امور، متخصصان ورسانه ها، درآن سمپوزیم روی ترمیم، حفاظت، بازسازی بودای صلصال و انتقال آثارجهانی معروض به خطر این ولایت، درلیست دایمی میراث جهانی و روی درآمد زایی ازطریق آثار باستانی این ولایت، برای دولت افغانستان ومردم بحث نمایند.
ماسانوری ناگاوکا رییس بخش فرهنگی یونسکو درافغانستان گفته است: “یونسکو از سال ۲۰۰۳ بدینسو برنامه های مختلفی جهت حفظ آثار وآبده های تاریخی بامیان داشته است وما درسمپوزیم بین المللی حفظ آبده های تاریخی بامیان با متخصصین، کارشناسان ورسانه ها بحث می کنیم که چگونه می شود یکی از مجسمه های بودا را دربامیان دوباره بازسازی کنیم”.
ناگاوکا می گوید: دراین سمپوزیم بحث می شود تا هشت آبده جهانی بامیان از لیست معروض به خطر درلیست دایمی میراث جهانی منتقل شود اماانکشاف ساحات شهری در بخش های مناظر فرهنگی بامیان، خطرات جدی را به وجود آورده است وامکان حذف آبده های تاریخی این ولایت از لیست میراث های جهانی معروض به خطر نیز وجود دارد.
یونسکو درسال ۲۰۰۳ میلادی، بقایای این آبده های تاریخی را درج لیست میراث های جهانی معروض به خطر کرد. مسئولین محلی بامیان می گویند که ۴۴ آبده تاریخی دیگر نیز دراین ولایت، شناسایی شده است تا به عنوان میراث جهانی دریونسکو ثبت شود و بخش فرهنگی این سازمان درسال آینده بر نامه های مختلف جهت حفظ ومرمت آبده های تاریخی بامیان روی دست دارند.
ناگاوکا گفت:” درسال ۲۰۱۶ میلادی مرکز فرهنگی وموزیم بامیان کارش آغاز می شود ودرعین حال کار بازسازی بخش دوم شهر باستانی غلغله نیز دراین ولایت انجام خواهد شد”.
محمد آصف مبلغ با استقبال از برگزاری اولین سمپوزیم بین المللی حفظ آبده های تاریخی بامیان گفت:” یونسکو درسال های ۲۰۰۸ و۲۰۰۹ بیش از ۴۴ ساحه را شناسایی کرده که قابلیت شامل شدن درلیست میراث جهانی را دارد و درکنار این ۴۴ ساحه، ده ها سایت دیگر نیز موجود است که قابلیت شامل شدن درلیست یونسکو را دارد وما امید واریم که شامل لیست میراث جهانی گردد.”
فرهنگیان بامیان با استقبال از این طرح سازمان یونسکو، خواستار بازسازی حد اقل یکی از این مجسمه های عظیم تخریب شده بودا دربامیان اند.
محمد امین ابتهاج، استاد در پوهنتون بامیان و یکی از فرهنگیان این ولایت می گوید:” بازسازی دوباره بودا روایت جدیدی را درسطح جهانی خلق خواهد کرد که پیام صلح وفرهنگ دوستی را از افغانستان برای جهانیان به ارمغان می آورد”.
قابل یاد آوریست که، دومجسمه عظیم بودا به نام های صلصال ۵۵ متره وشمامه ۳۵ متره در سال ۱۳۷۹ خورشیدی توسط رژیم طالبان تخریب شد.