Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
نشست وزرای داخله کشورهای عضو شانگهای در تاجکستان برگزار می شود

وزیران داخله ۱۱ دولت های عضو سازمان همکاری شانگهای به روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری (۱۴ و ۱۵ جوزا) برای بررسی موضوعات سیاسی و امنیتی و تقویت همکاریهای خود در این زمینه در شهر دوشنبه پایتخت کشور تاجکستان تشکیل جلسه می دهند.
انتظار می رود، وزیر داخله جمهوری اسلامی افغانستان نیز در این نشست شرکت کند.
سازمان همکاری شانگهای، یک نهاد فرامنطقه ای و بین المللی متشکل از ۱۱ کشور است که در حاضر کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان، اعضای اصلی و ایران، هند، افغانستان، پاکستان و مغولستان اعضای ناظر آن را تشکیل می دهند.
هدف این سازمان، گسترش همکاریهای امنیتی، اقتصادی و فرهنگی میان اعضای آن است.
به گفته کارشناسان، سازمان همکاری شانگهای که با هدف تقویت همکاری های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در سال ۲۰۰۱ میلادی پایه گذاری شده، از همان زمان تاکنون در حال بهبود نقش و جایگاه خویش در عرصه معادلات منطقه ای و جهانی بوده است.
عضویت کشورهایی نظیر روسیه، چین، هند، ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان،تاجیکستان ، ازبکستان، مغولستان و افغانستان در سازمان همکاری شانگهای موجب شده است این سازمان، علاوه بر در اختیار داشتن یک چهارم سطح خشکی های کره زمین، بزرگ ترین ظرفیت اقتصادی، نظامی، هسته ای و فضایی جهان را در اختیار داشته و در عین حال، بزرگترین تولیدکننده و مصرف کننده انرژی در جهان نیز باشد.
سازمان شانگهای که در واقع، نوعی توافق کشورهای مخالف با غرب در قالب یک سازمان بین المللی است، علاوه بر همکاری های اقتصادی و فرهنگی، بر همکاریهای امنیتی و نظامی نیز تاکید دارد و می تواند در حل بحران های منطقه ای و مسائل حساس بین المللی از جمله مسایل امنیتی در آسیای میانه به ویژه تروریزم، جدایی طلبی و افراطی گری و همچنین بحرانها و درگیریهای اوکراین ، عراق، سوریه ، فلسطین و یمن ایفای نقش کند.
گستره اعضای این اجلاس از شرق تا غرب آسیا، همسویی مواضع چین و روسیه در قبال مسائل منطقه ای و بین المللی، تأثیرپذیری کشورهای آسیای مرکزی از این دو قدرت بزرگ، و وجود زمینه های لازم برای برخورد با چالش های امنیتی مشترک، اکنون سازمان همکاری شانگهای را در موقعیت تعیین کننده تری نسبت به گذشته قرار داده است.
تبدیل عضویت کشورهایی همچون پاکستان و افغانستان از ناظر به اصلی که خود نیز قربانی ترویزم هستند می تواند در سازمان شانگهای، همگرایی و هم افزایی بیشتری را در جهت مبارزه با گروه های افراطی فراهم کند و اعضای این سازمان را در جهت مقابله با تروریزم در منطقه مصمم تر سازد
مطالب مرتبط:



