Breaking News
گدا ها به دستور رهبر طالبان از شهر کابل جمع آوری میشوند
خبرگزاری دولتی باختری گزارش داده است که بر اساس حکم اخیر رهبر امارت اسلامی، تمامی گدا
...0بسته کمک نقدی ۴۰ میلیون دالری به کابل رسید
د افغانستان بانک (بانک مرکزی) امروز (سه شنبه، ۱۱ اسد) اعلام نمود که بسته ۴۰ میلیون
...0کار بازسازی شاهراه کندهار – زابل آغاز شد
مقامات در امارت اسلامی از آغاز کار باز سازی شاهراه کندهار – زابل خبر داده و
...0قرارداد استخراج نفت و گاز از چاه نفت قشقری به شرکت چینی سپرده شد
وزارت مالیه اعلام نمود که قرار داد استخراج نفت و گاز از منطقه قشقری ولایت سرپل
...0مارکیت تجارتی زنان در هرات دوباره به فعالیت آغاز کرد
مارکیت تجارتی خدیجة الکبرا که یکی از مارکیت های تجارتی زنان در ولایت هرات میباشد، پس
...0فاز دوم بند کجکی هلمند به بهره برداری سپرده شد
فاز دوم بند کجکی هلمند امروز (چهارشنبه، ۵ سرطان) رسماً با حضور داشت مقامات بلند رتبه
...0
نخستین کارگاه دسترسی مالی به انرژی های قابل تجدید در افغانستان برگزار شد

این کارگاه که روز شنبه 23 جوزا در کابل راه اندازی شد در پی رشد دسترسی مالی سکتور های انرژی قابل تجدید به منابع مالی در افغانستان از طریق گفتگو ها و جلسه ها میان ذینفعان مربوطه، ایجاد رابطه با مشتبثین و ادارات مالی و در عین حال آماده ساختن متشبثین افغان برای اجلاس و نمایشگاه انرژی قابل تجدید که در شهر دهلی کشور هند در اخیر ماه جولای سال روان میلادی بر گزار می گردد می باشد.
محترم علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب در گشایش این کارگاه گفت:
انرژی درهمه بخش های زندگی به شمول امنیت، تعلیم وتربیه و اقتصاد سبب پیشرفت زندگی بشر گردیده است.
آقای عثمانی نیز از کارکرد های این وزارت در راستای انرژی قابل تجدید گفت: جذب کمک های خارجی، ایجاد ویب سایت، طرح و تنظیم نقشه ها، ایجاد دیتابس،تأسیس کنسرسیوم بایوگاز، چاپ فصلنامه و همکاری در تشکیل اتحادیه شرکت های انرژی قابل تجدید از عمده برنامه های کاری این وزارت بوده که تا کنون به انجام رسیده است.
وزیر انرژی و آب افزود: ایجاد مارکیت آفتابی، ایجاد بانک های انرژی قابل تجدید و قانون خدمات انرژی در پلان 100 روز این وزارت گنجانده شده و قرار است تا سه ماه دیگر این وزارت به این هدف ها دست یابد.
از سوی دیگر آقای عثمانی مراکز علمی و پژوهشی را برای تحقیق در راستای انرژی قابل تجدید فراخواند و گفت این وزارت خواستار سیستم است که پاسخگوی خواسته های تمام مردم افغانستان باشد و از هرگونه تلاش در این راستا پشتیبانی می کند.
امر سنها سفیر ﻫﻨﺪﻭﺳﺘﺎﻥ ﺩﺭ ﻛﺎﺑﻞ ﻧﻴﺰ ﭘﻴﺮاﻣﻮﻥ ﺗﻼﺷﻬﺎﻱ اﻳﻦ ﻛﺸﻮﺭ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﺑﻨﺪ ﺳﺎﺯﻱ و ﺗﻮﻟﻴﺪ انرژی ﮔﻔﺖ ﻫﻨﺪﻭﺳﺘﺎﻥ ﺁﻣﺎﺩﻩ اﺳﺖ ﺩﺭ اﻳﻦ ﺭاﺳﺘﺎ ﺑﺎ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎﻥ ﻫﻤﻜﺎﺭﻱ ﺩﻭاﻣﺪاﺭ ﺩاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
پس از آن عبدالرزاق “صمدی” رئیس د افغانستان برشنا شرکت گفت: انرژی آفتابی بدیل خوب بجای انرژی وارداتی به افغانستان است. وی افزود: “این مسؤلیت د افغانستان برشنا شرکت است که به هر خانه برق رسانی کند“.
از سوی دیگر کابل خان تدبیر رئیس اتحادیه شرکت های انرژی قابل تجدید گفت: افغانستان یک کشور کوهستانی است و ظرفیت های خوبی برای انرژی قابل تجدید دارد.
این کارگاه و نمایشگاه از سوی ریاست انرژی قابل تجدید وزارت انرژی و آب و اتحادیه انرژی قابل تجدید افغانستان به همکاری مالی (USAID) و سفارت هندوستان در کابل راه اندازی شده است و یک روز دیگر نیز ادامه دارد