فضا پیمایی تحقیقاتی هند سفرش را به سوی مریخ آغاز نمود

مدار پیمایی مریخ قرار است در ماه سپتمبر به سیاره سرخ برسد
هند در نخستین روز های نوامبر یک کاوشگر خود را با فضا پیمایی به مدار زمین روان نمود که حال این کاوشگر سفر خود را به سوی سیاره سرخ آغاز نموده است که این سفر سیصد روزه طول خواهد کشید.
صبح روز یکشنبه اول دسمبر این کیهان نورد موتر اصلی خود را به مدت 20 دقیقه سوخت زد تا سرعت لازم جهت ترک مدار زمین را پیدا نماید.
این کاوشگر فضایی از اکنون تا رسیدن به مریخ حدود 680 میلیون کیلومتر راه را سپری خواهد نمود و قرار است که تا 24 دسمبر سال آینده به سیاره سرخ برسد.
زمانیکه این فضا پیما به موفقیت سفینه فضایی را در مدار سیاره سرخ قرار داد مهم ترین مرحله عملیاتی خود را انجام خواهد داد.
این ماموریت مدار پیمایی مریخ (MOM) که در حال آن به عنوان مانگالیان شناخته میشود، طراحی گردیده تا نشان دهد که از نظر تکنالوژی امکان رسیدن به مدار سیاره مریخ وجود دارد.
این برنامه همچنین شامل بررسی ها از جمله تحقیق جهت موجودیت گاز میتان در جو سیاره مریخ میباشد.
جا بجا نمودن سفینه در مدار زمین یکی از مرحله های مقدماتی برای رفتن به طر ف مریخ، باعث گردیده از سوخت مورد نیاز این فضا پیما کاسته شود و در نتیجه صرفه جویی مالی قابل لمس در اجرای این برنامه میباشد
وجه مصارفاتی مریخ نورد هند نزدیک به 72 میلیون دالر امریکایی برآورد شده است، در حالیکه مصارف ساخت پرتاب سفینه یی که قرار است ناسا به زودی به صوب مریخ شلیک کند بیش از 450 میلیون دالر بوده است.