Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
فابریکۀ لبنیات در ننگرهار افتتاح شد

با افتتاح این فابریکه زمینه کار و دسترسی به محصولات پاستوریزه لبنی برای هزاران خانواده درولایت ننگرهار مساعد گردید.
هنگام افتتاح این فابریکه سلیم خان کندزی سرپرست وزیر وزارت زراعت، مزمل شینواری سرپرست وزارت تجارت و صنایع، مولوی عطاالله لودین سرپرست والی ننگرهار، عبداللطیف زاهد رئیس برنامه تقویت مالداری و قرضه های کوچک در مناطق روستائی، شماری از اعضای ولسی جرگه و شورای ولایتی، رئیس سازمان بین المللی خوراک و زراعت ملل متحد ، نماینده های موسسات دولتی و غیر دولتی، مالداران و مستفید شونده گان پروژه اشتراک ورزیده بودند.
پروژه همه جانبۀ انکشاف لبنیات در ننگرهار یکی از پروژه های مهم وزارت زراعت، آبیاری ومالداری بوده که از سوی برنامه تقویت مالداری و قرضه های کوچک در مناطق روستائی (RMLSP) تمویل میشود.این پروژه در سال 2010 به فعالیت آغازنمود و برای مالداران 6 ولسوالی ولایت ننگرهار( غنی خیل، بتی کوت، کامه، بهسود، سرخرود و خوگیانی ) خدمات گوناگون عرضه نموده است.
فابریکه پروسس لبنیات که در شهر جلال آباد افتتاح گردید یکی ازبخش های این پروژه است که با داشتن لابراتوار مجهز برابر با تکنالوژی عصر در سطح کشور، ظرفیت پروسس و بسته بندی 10 متریک تن شیر را در 8 ساعت دارا میباشد.
به اساس پروسه کاری این فابریکه، 17 اتاق محلی جمع کننده شیر جهت جمع آوری شیر به سطح قریه ساخته شده که بعد ازجمع آوری شیر ذریعۀ موترهای یخچالی به مراکز ولسوالی ها و از آنجا به فابریکه در شهر جلال آباد انتقال و آمادۀ فروش میشود. اتحادیه بزرگ لبنیات به نام ” ختیځ” مدیریت این پروسه را به عهده دارد.
قابل یادآوری است که از طریق این پروژه پنج سردخانه در پنج ولسوالی اعمار شده که در وقت ضرورت جهت سرد نگهداشتن شیر از آن استفاده خواهد شد.
در کنار همه اینها پروژۀ نامبرده برای مالداران خدمات وترنری، اصلاح نسل، تولید خوراکۀ حیوانی، توزیع تخم اصلاح شده و کود کیمیاوی، آموزش مالداران دربخش های مختلف مالداری، اعمار کوپراتیف ها و اتحادیه ها برای دهاقین، پروسس لبنیات و دیگر بخش ها خدمات عرضه نماید.که تا حال 3607 تن مالدار در بخش خدمات ترویجی مستفید شده اند و 2009 خانواده در بخش پروسس لبنیات، تولید علوفه جات، صحت حیوانی و در بخش های دیگر مرتبط به مالداری آموزش دیده اند.
جهت تولید خوراک متوازن، ساختن فابریکۀ مجهز که ظرفیت 12 تریک تن را دارا میباشد و تا حال 357 متریک تن خوراک متراکم را تولید نموده، توزیع 15 متریک تن تخم های اصلاح شده و 28 تن کود کیمیاوی، ساخت 2055 قطعۀ نمایشی، اعمار 18کوپراتیف ابتدائی و 5 کوپراتیف ثانوی و اعمار اتحادیۀ لبنیات به سطح ولایت، شناسائی 10 نوع تخم های اصلاح شده، القاح مصنوعی 37000 گاو، تطبیق دوای ضد پرازیت های داخلی وخارجی به هزارن گاو، تداوی و واکسین وغیره از دستاورد های عمدۀ این پروژه میباشد.
بطور مجموع عواید سالانۀ فروش شیر 1500 مالدار از 100 دالر امریکایی به 300 دالر امریکایی افزایش یافته است.