Breaking News
عواید بخش معادن افغانستان به ده میلیارد افغانی افزایش یافته است
وزارت معادن و پترولیم اعلام نمود که از ماه اگست سال گذشته میلادی تا کنون، عواید
...0تاسیس پنج حوزهٔ اقتصادی توسط وزارت اقتصاد
وزارت اقتصاد افغانستان در نظر دارد تا به منظور جلب سرمایه گذاری و اشتغالزایی، پنج زون
...0کاهش چشم گیر کاشت زعفران در افغانستان
اتاق زراعت و مالداری کشور اعلام نمود که کاشت زعفران به دلیل نبود تقاضا در بازار
...0کار ساخت یک پارک صنعتی در میدان وردگ آغاز میگردد
وزارت صنعت و تجارت کشور اعلام نمود که کار اعمار یک پارک صنعتی بزرگ در میدان
...0در حال حاضر نزدیک به چهل میگاوات برق توسط بند سلما تولید میگردد
مقامات محلی در هرات میگویند که سطح آب در بند سلما افزایش یافته و در حال
...0کار ساخت ۱۵۰ کارخانه صنعتی در آینده نزدیک آغاز میگردد
کمیسیون اقتصادی امارت اسلامی طرح را تایید کرد که بر اساس آن ۱۵۰ کارخانه صنعتی در
...0
صادر چهل هزار تُن انار به ارزش ده ملیون دالر به خارج

تاکنون چهل هزار تُن انار به ارزش ده ملیون دالر به کشور های خارجی، از جمله به پاکستان، هندوستان و یک مقدار به امارات متحده عرب صادر شده است .
حاجی نصرالله زهیر، رئیس اتاق های تجارت قندهار گفته است که، از رسیدن حاصلات انار تاکنون ده هزار تن به شکل راجستر وسی هزار تن بدون راجستر به کشورهای خارجی صادر شده است، مقدار زیاد شده انار از طریق زمین به پاکستان وهندوستان انتقال گردیده اما حدود پنجصد تن از طریق هوا به امارات متحده عرب صادر شده است .
وی افزود، ولسوالی هایی که نزدیک به شهر موقعیت دارند انار شان درگمرک راجستر گردید، اما سه ولسوالی دیگر که از شهر قندهار دور اند و به کمرگ دسترسی ندارند، انار آنها بدون راجستر صادر می گردد.
وی گفت که، انگور تاجکستان از طریق گمرکات افغانستان به پاکستان انتقال نشده است که ممکن از راه های قاچاقی انتقال یافته باشد اما این سخن به صورت کل بی بنیاد است که این موضوع نرخ انار را کاهش داده باشد زیرا انگور و انار دو میوه جداگانه است و ارزش مختلف دارند.
وی اضافه کرد که، در حال حاضر در صادرات میوه به پاکستان وهندوستان اتکا بیشتر است، درحالیکه این دوکشور میوه تازه وخشک افغانستان را به نام های خود به کشور های دیگر صادر میکنند.
منبع علاوه کرد که دراین اواخر پروسس میوه های تازه وخشک قندهار معیاری شده و توانایی صادرات به هر کشور را دارد اما مشکل این است که تاجران در قسمت ویزه ترانسپورت با مشکلات جدی مواجه اند .
قابل یاد آوریست که، چندی قبل سفیر چین طی سفر به قندهار اظهار آمادگی کرده بود که تاجران افغان میتوانند محصولات شان را از طریق چین به کشور های دیگر صادر کنند اما این کار تا هنوز جامع عمل نپوشیده است، و رئیس اتاق تجارت از حکومت خواست تا موضوع یادشده را تعقیب کرده و در این راستا با چین توافقنامه را امضا نماید.