Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
ساخت نقشه راه انرژی قابل تجدید در افغانستان

کارگاه ” مدل های اقتصادی برای پروژه های انرژی قابل تجدید در افغانستان” با هدف ترتیب نقشه راه برای انرژی قابل تجدید و گسترش حضور سرمایه گذاری خصوصی در تولید برق از این منابع در روز دو شنبه 6 ثور 1395 در محل تعمیر واپیکا وزارت انرژی و آب برگزار گردید.
با هدف ترتیب نقشه راه برای انرژی قابل تجدید و گسترش حضور سرمایه گذاری خصوصی در تولید برق از این منابع با حضور انجنیر امان الله غالب معین انرژی وزارت انرژی و آب، نماینده های محترم شرکت برشنا و کمیته بین الوزارتی ICE، دانشگاه کابل، بانک انکشاف آسیایی ADB، بانک اسلامی، GIZ، UNOPS، سکتور خصوصی و دیگر مسوولان وزارت انرژی و آب، روز دو شنبه 6 ثور 1395 در وزارت انرژی و آب برگزار گردید.
انجنیر غالب معین انرژی روی سرمایه گذاری سکتور خصوصی در پروژه های کوچک و بزرگ و دعوت از سکتور خصوصی برای مشارکت در برنامه های انرژی قابل تجدید وزارت انرژی و آب صحبت نموده و گفت که ایشان به پالیسی انرژی قابل تجدید اشاره نمودند که هدف آن تامین 5000 میگاوات برق کشور تا سال 2032 از منابع انرژی قابل تجدید است که معادل 95 فیصد برق کشور در آن زمان خواهد بود.
وی افزود: پروژه تولید برق از سولر به ظرفیت 30 میگاوات به عنوان اولین پروژه از این بسته در مرحله تدارکاتی قراردارد و انشالله در طی روزهای آینده اسناد تدارکاتی تعداد 13 پروژه دیگر از این بسته نیز به ظرفیت های مختلف در 13 ولایت کشور اعلان خواهد شد.
معین انرژی وزارت انرژی و آب در ادامه گفت، طبق پلان 5 ساله انرژی این وزارت، در پنج سال آینده 500 میگاوات برق از منابع داخلی تولید خواهد گردید. از این پس کارگاه های بیشتری برای آگاهی دهی سکتور خصوصی و مشارکت آن ها برای سرمایه گذاری در این عرصه برگزار خواهد گردید.
نماینده وزارت احیاء و انکشاف دهات از برنامه های تازه این وزارت با همکاری وزارت انرژی و آب خبر داده و گفت: وزارت احیا و انکشاف دهات برنامه تازه تحت عنوان ASERD را جهت توسعه انرژی قابل تجدید در روستاها روی دست گرفته که این برنامه با همکاری سایر وزارت های سکتوری به ویژه وزارت محترم انرژی و آب به پیش برده خواهد شد.
در ادامه نماینده بانک انکشاف آسیایی گفت که بر روی پروژه های انکشافی انرژی بسیاری به خصوص پروژه های تولید برق از منابع انرژی قابل تجدید از جمله پروژه تولید برق از سولر کابل نغلو به ظرفیت 100 میگاوات همکار وزارت انرژی و آب و سکتور انرژی خواهند بود.
در این کارگاه متخصصین انرژی وزارت و مسوولان سکتور خصوصی روی مدل های اقتصادی و تجاری جهت سرمایه گذاری بر روی منابع انرژی قابل تجدید، روش های افزایش موثریت و کاهش هزینه و ایجاد دیتابیس مرکزی بحث و تبادل نظر نمودند.