Breaking News
تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0کار اعمار قطعه سوم خط آهن خواف-هرات تا پیش از زمستان تکمیل میگردد
قرار است کار ساخت قطعه سوم راه آهن خواف-هرات تا پیش از رسیدن فصل زمستان به
...0
۱۵۰۰ جریب زمین، به باغهای میوه کشور افزوده می شود

احمدفهیم جباری، مسوول پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، مالداری و باغداری کشور (NLHP) می گوید که، کمپاین کاشت نهال را در فصل خزان برای ۵ ولایت شمال کشور آغاز نموده و در این دور ۱۵۰۰ جریب زمین زیر کشت نهال های میوه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: این پروژه همه سال در دو فصل، یعنی بهار و خزان در ولایت های شمالی کشور انجام می شود و نهال های زردآلو، سیب، ناک، انار، چارمغز و بادام برای زمین داران توزیع می گردد تا در آینده نزدیک کشور ما از لحاظ تولید انواع میوه ها به خودبسندگی رسیده و حتی قادر به صادر کردن آن به خارج کشور شویم.
جباری گفت: نزدیک به ۱۵۰۰ جریب زمین در این فصل به کاشت نهال میوه اختصاص خواهد یافت؛ اما در بهار آینده، قرار است ۳ هزار جریب زمین دیگر نیز به باغهای میوه کشور اضافه شود و تا دو سال آینده کشور از وارد کردن سیب و بعضی از میوه های دیگر بی نیاز خواهد شد.
جباری کمبود آب کشاورزی و عدم استفاده درست از آبهای موجود در کشور را یکی از مشکلات عمده کشاورزان عنوان نموده و برای جبران این نقیصه تا هنوز صدها ذخیره آب در ولایات شمال ساخته شده تا ایام آب خیزی و بارانی این ذخیره ها پر شده و در ایام خشکسالی و فصل گرما از آنها برای آبیاری باغها استفاده شود.
کاتب شمس رییس زراعت ولایت بلخ، از ایجاد یک سردخانه بزرگ در شهر مزارشریف برای ذخیره کردن میوه ها در آینده نزدیک خبر داده گفت: زمین های کشاورزی این ولایت به حدود ۴۰۰ متر مکعب آب در هر ثانیه نیاز است؛ در حالی که تمام آب های این ولایت تنها به ۳۵ متر مکعب در ثانیه می رسد.
قابل ذکر است که پروژه ملی باغداری و مالداری ریاست زراعت و مالداری کشور به هزینه بالغ بر ۱۱۶ میلیون دالر از سال ۲۰۱۳ در ولایت های شمال و شمالشرقی کشور برای رشد تولیدات کشاورزی، مالداری و باغداری در این مناطق راه اندازی شده تا سال ۲۰۱۸ ادامه خواهد یافت.