Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
بررسی میزان مرگ و میر مادران در افغانستان

مسوولین وزارت صحت عامه، ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا (USAID)، سازمانهای صحی بینالمللی و سایر ادارات دولتی در “کنفرانس ملی صحت مادر و نوزاد” در هفتۀ گذشته مسایل و مشکلات را بررسی کرده و برای نجات جان مادران و کودکان افغان چارهسنجی کنند.
اشتراک کنندگان در جریان این کنفرانس روی یک جدول زمانی برای اولویتهای کوتاه مدت (6-12 ماهه) و بلندمدت (1-5 ساله) جهت رسیدگی به علل اصلی مرگ و میر مادران و وخامت صحت نوزادان، رویکردهای اجرایی برای سکتور دولتی و خصوصی، و میکانیزمهای حسابدهی در سطح ولایات و محلات که پاسخگوی معضل میزان بالای مرگ و میر مادران و نوزادان باشد، توافق کردند.
بر اساس سروی انجام شده میزان مرگ و میر مادران افزایش یافته است و این در حالی است که شاخصهای مهمی چون موجودیت امکانات جلوگیری از بارداری و ولادت در حضور قابلۀ آموزش دیده نسبت به قبل افزایش نیافته است.
“کنفرانس دعوت به عمل 2015″ که اعلامیهای را تحت عنوان «اعلامیۀ کابل» صادر نمود، باعث بسیج همکاران و شرکاء و افزایش آگاهی در مورد اقدامات لازم برای تقویت پاسخگویی نظام صحی به نیازهای صحی مادران، نوزادان و نوجوانان کشور گردید.
هربی اسمیت، رئیس ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا در افغانستان گفت “سروی صحی و دیموگرافیکی افغانستان از این واقعیت روشن که افغانستان در عرصۀ صحت مادران و کودکان با آن رو به رو است، پرده برداشت.”
وی افزود:”ما به بهبود زندگی مادران و کودکان در افغانستان متعهد هستیم و با دولت افغانستان و سایر نهادها کار خواهیم کرد تا از حصول اهداف تعیین شده در این کنفرانس اطمینان حاصل نمائیم.”
داکتر فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه گفت:”به یک اجماع ملی و همچنین پلانهای عمل مشخص ولایتی برای رسیدگی به نیازهای عاجل، حیاتی میباشد است. این پلانها توسط تمامی شرکاء و دست اندرکاران با شفافیت و حسابدهی متقابل تطبیق خواهد شد.”
گفتنی است که ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا با مصرف حدود 17میلیارد دالر امریکایی در برنامههای انکشافی در افغانستان از سال 2002 بدینسو، بزرگترین برنامۀ کمکهای ملکی دو جانبه را به افغانستان فراهم مینماید.