Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
ايجاد ٩٦ فارم پرورش ماهى در ولایت فراه

از آغاز امسال تا کنون، ٩٦ فارم پرورش ماهى با استفاده از حوض هايى که آب آن از چاه هاى عميق تامين مى شود، در ولايت فراه ساخته شده است.
حميدالله مسوول شرکت خراسان که در بخش توليد چوچه و يا تخم ماهى و تهيه مواد خوراکه و ساير مواد مورد نياز پرورش ماهى فعاليت دارد؛ در این مورد گفت: پيش از اين در فراه فارم هاى ماهى وجود نداشت؛ اما امسال مردم به آن رو آورده اند؛ زيرا مصارف آن کم و فايدۀ آن زياد مى باشد و همچنان بنا بر بيشتر شدن علاقمندى مردم به گوشت ماهى، تقاضا براى گوشت ماهى نيز بيشتر شده است.
وی افزود که در هر حوض، بیش از سی هزار ماهی نوع (کپور، کراست و سيلور) را پرورش مى دهد؛ زيرا آب و هواى فراه، براى نگهداشت اين نوع ماهى مساعد مى باشد.
مسوول شرکت خراسان از رياست زراعت فراه شکايت نموده گفت که در اوايل کار فارم هاى پرورش ماهى؛ دچار مشکلات در کار شد و تلفات ماهى فارم هاى او روز به روز افزايش مى يافت؛ اما با تماس هاى مکررى که با رياست زراعت داشت، اين رياست او را هيچ نوع همکارى نکرد.
قدرت الله فاروقی کسى که براى اولين بار حدود يک سال پيش فارم ماهى را در قريۀ غلام صديق در مرکز فراه ايجاد کرد، گفت که براى پرورش ماهى، يک حوض را در دو جريب زمين ساخته است.
وی افزود که در اين حوض، حدود سى هزار ماهى نوع (کراست و سيلور) را نگهدارى مى کند؛ زيرا نگهدارى اين نوع ماهى که گوشت لذيذ نيز دارد، در محيط فراه نتيجه خوب مى دهد.
محمد جاوید حقمل یک تن از باشندگان ولایت فراه گفت: “از چندی بدینسو که فارم ماهی ها در ولایت فراه افزایش یافته است، به آسانی می توانيم هر نوع گوشت ماهی را به دست آوريم؛ چون خودم زیاد علاقه مند گوشت ماهی هستم؛ حتی یگان وقت ها که به کابل بودم، بخاطر ماهی خوردن به ننگرهار می رفتم.”
در این حال مردم می گویند، کيفيت ماهى وارداتى، به مراتب پايينتر از کيفيت ماهى داخلى مى باشد؛ زيرا فاصلۀ زمانى بين شکار و مصرف ماهى وارداتى، کيفيت آنرا خراب مى سازد.
قابل ذکر است، وزارت زراعت، مالدارى و آبيارى می گوید، برعلاوۀ درياها که ماهى درآن موجود است، صدها فارم ماهى در ولايت هاى کابل، ننگرهار، کندهار، هلمند، بلخ، کاپيسا، کندز، باميان، پروان، نورستان، هرات وغيره موجود است.