Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
امضای تفاهمنامۀ کمک کمک بیش از هشت میلیون دالری جاپان به سکتور صحت افغانستان

تفاهمنامۀ کمک هشت عشاریه شش میلیون دالرامریکایی برای مبارزه با بیماری توبرکلوز، امروز میان متسوجی سوزوکی سفیر جاپان در افغانستان، پیپر کورن نماینده سازمان صحی جهان و تاکی شی وتنابی رئیس دفتر جایکا در افغانستان، به امضا رسید.
داکترفیروز الدین وزیر صحت عامه گفت:” دولت جاپان، اضافه از چهار دهه می شود که در تمام بخش های حیاتی مخصوصاً درسکتور صحت کشور، دولت افغانستان را کمک وهمکاری نموده است، که یکی ازین بخش های مهم آن، کنترول توبرکلوز درکشور است.”
وزیر صحت عامه کشور افزود: درحال حاضر، حدود ٦٠ هزار تن در افغانستان به بیماری توبرکلوز مبتلا می باشند، که ٤٣ هزار تن آن به گونۀ دقیق تشخیص شده است.
به گفته وزیر صحت عامه، سالانه ١٢ تا ١٥ هزار تن به سبب این بیماری از بین می روند و تلاش سکتورصحت افغانستان، اين است که تا سال ٢٠٣٠، این بیماری از افغانستان به صورت کل ریشه کن شود.
متسوجی سوزوکی سفیر جاپان در افغانستان، گفت: ” احصاییه نشان می دهد که حدود ٦٠ درصد از بیماران مبتلا به توبرکلوز در جهان، از آسیا هستند که جاپان هم شامل این لیست می باشد.”
سفیر جاپان توبرکلوز را یک تهدید جدى به جاپان و افغانستان خواند و گفت که جاپان درحال حاضر، مبارزه علیه این بیماری را به سطح جهان رهبری می کند و به اساس این تجربه، امروز جاپان و افغانستان بر علیه بیماری توبرکلوز با هم یکجا مبارزه می کنند.
تاکیشی وتنابی رئیس دفتر جایکا در افغانستان گفت: “ما شاهد افزایش میزان دریافت واقعات و افزایش تداوی موفقانۀ توبرکلوز بوده ایم، که افغانستان را از لیست کشورهای با تهدید بالا بیرون کرده است؛ اما ما نباید از مبارزه با توبرکلوز عقب نشینی کنیم.”
به اساس معلومات وزارت صحت کشور، قسمت اعظم کمک يادشدۀ دولت جاپان برای تدارک ادویۀ ضد توبرکلوز، در طول سالهای ٢٠١٨ تا ٢٠٢٠ به مصرف خواهد رسید و قسمت دیگر آن، در توزیع ادویه به ولایات بخاطرجلوگیری از کمبود ادویه و تدارک مواد تشخیصیه به هدف تشخیص مرض در نزد مردم در ساحات دوردست به شمول زنان و اطفال، استفاده خواهد شد.
قابل ذکر است که این مبلغ کمک شده، برعلاوۀ ٥٨ میلیون دالر کمکی است که دولت جاپان از سال ٢٠٠٤ به این طرف، برای حمایت از مبارزه بر ضد توبرکلوز در افغانستان به مصرف رسانده است.