Breaking News
گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0افغانستان از روسیه گندم، تیل و گاز وارد میکند
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان اعلام نمود که این اتاق در تفاهم با کشور روسیه،
...0
ارتقا مهارت های نقشه برداری استادان و مفتشان معدن افغانستان

یک گروه 11 نفره از استادان پوهنتون های بامیان، بلخ، و پولی تخنیک کابل، به همراه دو تن از مفتشان وزارت معادن و پترولیم، اخیرا در یک دوره 10 روزة آموزش نقشه برداری زمین شناسی، در نزدیکی شهر قم ایران شرکت کردند.
کارشناسان افغان، سازمان زمین شناسی ایران (GSI) را در نقشه برداری از یک منطقه در شهر قم یاری رساندند. سازمان یادشده، به طور منظم، چنین نقشه برداری هایی را انجام می دهد. بدین ترتیب، متخصصان افغانستان، فرصت فراگیری مهارت های جدید را به شکل عملی یافتند و اکنون می توانند از آن، در تدریس و نیز مدیریت و نظارت بر قراردادهای معدن، استفاده کنند.
شرکت کنندگان این دوره، ضمن کار با زمین شناسان ایرانی، از حمایت علمی یک استاد آلمانی از پوهنتون پلی تخنیک کابل و پوهنتون بلخ، برخوردار شدند تا از مهارت های شان در اجرای یک پروژه واقعی، به خوبی استفاده کنند.
یکی از استادان شرکت کننده در این دوره با تایید این مطلب گفت: “من در جریان این ده روز، بیش از دوره سه ماهه در پوهنتون، مطالب جدید و کاربردی آموختم.”
یکی دیگر از استادان شرکت کننده گفت: “من، علاوه بر این که مهارت های عملی ام را در زمینه زمین شناسی، نقشه برداری و کار در ساحه ارتقا دادم و می توانم از این مهارت ها برای تدریس بهتر استفاده کنم، درک بهتر و روشنتری نیز از این که در کدام بخش ها باید دانش ام را تقویت کنم، یافتم.”
برنامه همکاری افغان – آلمان برای آموزش آکادمیک معدن در افغانستان (AMEA)، با همراهی نهادهای همکار آلمانی و ایرانی، پوهنتون پلی تخنیک کابل، پوهنتون کابل و پوهنتون بلخ را در مدرنیزه کردن برنامه های مطالعاتی معدن یاری رسانده و زمینه اجرای دوره های آموزش عملی و نیز مبادلات آکادمیک را در سطح ملی و بین المللی، از طریق ارایه بورسیه ها و تمرین های ساحوی در داخل و خارج از کشور، فراهم می نماید.
قابل ذکر است که این دوره آموزشی پس از امضای قرارداد سه جانبه میان وزارت تحصیلات عالی افغانستان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، و Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH، صورت می گرد.