Breaking News
قرارداد تنظیم و مدیریت میدان های هوایی کشور با شرکت اماراتی عقد گردید
قرارداد تنظیم و مدیریت چهار میدان هوایی افغانستان با شرکت «گاک» امارات متحده عربی به امضأ
...0کار های عملی روی استخراج معدن میس عینک لوگر به زودی آغاز میگردند
وزارت معادن و پترولیم امارت اسلامی اعلام نمود که مذاکرات با شرکت MCC چین برای استخراج
...0کار استخراج معادن کرومایت افغانستان در آینده نزدیک آغاز میگردد
وزارت معادن و پترولیم افغانستان اعلام نمود که پروسه داوطلبی معادن کرومایت کشور ختم گردیده و
...0تأکید ملا برادر روی سرمایه گذاری در داخل افغانستان
ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست رئیس الوزارء در سفرش به امارات متحده عربی با تاجران افغان
...0عواید بخش معادن افغانستان به ده میلیارد افغانی افزایش یافته است
وزارت معادن و پترولیم اعلام نمود که از ماه اگست سال گذشته میلادی تا کنون، عواید
...0تاسیس پنج حوزهٔ اقتصادی توسط وزارت اقتصاد
وزارت اقتصاد افغانستان در نظر دارد تا به منظور جلب سرمایه گذاری و اشتغالزایی، پنج زون
...0
اختصاص 1750 جریب زمین برای ایجاد باغ در ولایت غور

مسئولان برنامه ملی باغ داری ولایت غور می گویند که یک هزار و هفت صد و پنجاه جریب زمین در سال جاری برای ایجاد باغ از سوی دهاقین در این ولایت اختصاص گردیده است، که امیدواری ها را برای ترویج این فرهنگ در این ولایت کوهستان و سرد سیر بیشتر کرده است.
عبدالظاهر توانا مسئول پروژه ملی باغ داری در غور گفت: “ما برای ۱۵۰۰ جریب زمین در سال گذشته کمپاین کردیم در آن باغ ایجاد شد و ۱۷۵۰ جریب زمین در سال جاری کمپاین کردیم که قرار است تا چند روز دیگر نهال قرص شود که هر جریب یک باغ و در آن ۶۶ نهال غرس میشود”.
وی افزود: ” نظر به رشد و زود به حاصل رسیدن درختان در غور ما گفته میتوانیم که تا سه سال دیگر غور به یکی از ولایات صادر کننده میوه تبدیل میشود که این کار جلو کشت کوکنار را نیز خواهد گرفت و شغل تمام دهاقین غور میگردد”.
توانا می گوید که آنها در سال جاری سه ولسوالی را تحت پوشش دارند که ۷۵۰ باغ در ولسوالی دولینه، ۵۲۰ باغ در ولسوالی لعل و سر جنگل و ۳۶۰ باغ در شهر فیروز کوه مرکز این ولایت ایجاد خواهند کرد.
نثار احمد اعلم پور کارشناس بخش باغ داری می گوید: “خوش بختانه که آب و هوای غور از نگاه علم زراعت و باغ داری نشان دهنده رشد و نموی خوب درختان میوه است که در صورت حمایت خوب حکومت و برنامه جامع دهاقین میتوانند به مراتب حاصلات بهتری از باغ داری بدست بیاورند که ضمن بلند بردن اقتصاد خودشان حتا بر اقتصاد منطقه نیز تاثیر گذار باشد. “
شماری از کسانیکه به باغ داری روی آورده با اظهار خوشی از برنامه ملی باغ داری میگویند که با تطبیق این برنامه، کشت کوکنار در سطح این ولایت کاهش خواهد یافت.
قربان یکی از دهاقین می گوید: “برنامه باغ داری به واقعیت یک برنامه بسیار عالی اگر این برنامه به خوبی از سوی ریاست زراعت و مالداری حمایت و تطبیق شود میتواند که از کشت کوکنار جلوگیری نماید و هم چنان یک منبع خوب عایداتی برای دهاقین شود”.
قابل ذکر است که برنامه ملی باغ داری در ۲۵ ولایت کشور فعالیت دارد که با پرداخت پول اندک از دهاقین در هر سال، مسئولان این برنامه تا سه سال در بخش های نظارت، رهنمایی و آموزش با باغداران را همکاری می کنند.