Breaking News
پانزدهمین محموله گندم کمکی هند به افغانستان ارسال شد
پانزدهمین محموله گندم کمکی هند که شامل ۲۵۰۰ تُن گندم میگردد، از طریق خاک پاکستان به
...0گفتگوی امریکا و امارت اسلامی روی میکانیزم استفاده از ذخایر ارزی افغانستان
واشنگتن پست گزارش میدهد که سه مقام ارشد دولت امریکا با رهبری امارت اسلامی روی میکانیزم
...0تاکید نماینده امریکا بر حل مشکلات بانکی در افغانستان
توماس ویست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان در دیدار با تاجران افغان در امارات
...0کشت پنبه در افغانستان افزایش چشم گیر داشته است
وزارت صنعت و تجارت اعلام نمود که کشت پنبه به دلیل ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان،
...0قرارداد همکاری های تجارتی با کشور روسیه به امضأ رسید
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان قرار داد همکاری های تجارتی را در زمینه واردات مواد
...0آغاز دوباره پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار بعد از دو دهه
وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی اعلام نمود که پرواز های ملکی از میدان هوایی ننگرهار پس
...0
آلمان بیش از 39 میلیون افغانی را برای سهولت های آموزشی در بغلان و کندز، مصرف می کند

ولایت های بغلان و کندز، شاهد پیشرفت های چشمگیر در دسترسی به سهولت های آموزشی تازه و نیز کتابخانه بودند.در بغلان، یک تعمیر اداری جدید برای ریاست معارف در ولسوالی بغلان مرکزی و یک مکتب در ولسوالی دهنه غوری رسما به بهره برداری سپرده شدند.
پنجم دلو، در ولسوالی قلعه زال ولایت کندز، کتابخانه عمومی آن ولسوالی که توسط ادارات دولتی محلی نوسازی شده است، بازگشایی شد. همچنین ششم دلو، در ولسوالی خان آباد آن ولایت، مراسم تهداب گذاری و آغاز ساخت یک کتابخانه عمومی جدید، برگزار گشت.
در ولسوالی بغلان مرکزی، تعمیر اداری جدید، برای فعالیت های مدیریتی و اداری مکاتب ابتدایی و لیسه های عالی در آن ولسوالی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. مکتب تازه تاسیس در ولسوالی دهنه غوری، هشت صنف درسی، سه اتاق اداری و یک کتابخانه دارد. این مکتب که در قریه دره کلان، در ده کیلومتری شهر پل خمری ساخته شده، ظرفیت میزبانی از 514 متعلم دختر و پسر را دارا می باشد.
در محفل افتتاحیه این مکتب که امروز برگزار شد، حبیب الله ظریفی، رئیس ریاست معارف بغلان گفت: «این دو پروژه در ولایت بغلان، به ما کمک خواهد کرد تا وضعیت معارف را در این ولایت ارتقا دهیم. آموزش یک عنصر اساسی برای پیشرفت، رشد و ترقی است. پولی که در این پروژه ها مصرف شده، در حقیقت سرمایه گذاری برای آینده درخشان کشور عزیزمان می باشد.»
نوسازی کتابخانه عمومی قلعه زال و آغاز ساخت یک کتابخانه جدید در خان آباد، دسترسی بهتر و آسان تر به معلومات و ادبیات را برای ساکنان محل، ممکن می سازد. این کتابخانه ها خصوصا برای افزایش آگاهی شاگردان مکاتب و دارالمعلمین ها و نیز کامیابی ایشان در امتحانات، مفید خواهند بود. فراهم آوری فرصت های بهتر آموزشی برای شاگردان، زمینه ساز ارائه خدمات بهتر ایشان در آینده برای جامعه خواهد شد. در ولسوالی قلعه زال، کتابخانه نوسازی شده که با امکانات جدید هم مجهز گشته، بیش از 1500 عنوان کتاب را در موضوعات مختلف در خود جا داده است. کتابخانه ولسوالی خان آباد، پس از تکمیل و به بهره برداری سپرده شدن، بیش از 1500 عنوان کتاب را در یک فضای راحت و آرام، به علاقمندان کتابخوانی، پیشکش خواهد کرد.
در مراسم تهداب گذاری این کتابخانه که روز دوشنبه این هفته (6 دلو) برگزار شد، حبیب الله محتشم، ولسوال قلعه زال گفت: «این کتابخانه جدید، فرصت های جدیدی را برای نسل جوان فراهم می کند تا به کتاب های مورد علاقه شان دسترسی داشته باشند. این کتابخانه، نقش مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در این ولسوالی خواهد داشت.»
دو پروژه آموزشی در ولایت بغلان، مجموعا 35 میلیون افغانی هزینه دربر داشتند که توسط ریاست معارف و از طریق حمایت های مالی و فنی کشور آلمان و صندوق ارتقای ظرفیت منطقه ای آن کشور در ولایت بغلان، تطبیق شده اند. پروژه های یادشده در ولایت کندز، مجموعا 4.25 میلیون افغانی هزینه داشتند که توسط کشور آلمان پرداخت گردید.
صندوق ارتقای ظرفیت منطقه ای (RCDF) که به وسیله وزارت همکاری اقتصادی و توسعه دولت فدرال آلمان (BMZ) تمویل می گردد، توسط Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH به عنوان بخشی از همکاری آلمان با افغانستان اجرا می شود. صندوق ارتقای ظرفیت منطقه ای (RCDF)، حمایت هایی را به منظور توسعه اقتصادی، در شش ولایت شمالی افغانستان، در دو سطح ولایت و ولسوالی فراهم می نماید. در عین حال، این صندوق، برای کارمندان دولتی غیرنظامی، برنامه های آموزشی را نیز ارائه می دهد. صندوق ارتقای ظرفیت منطقه ای (RCDF)، از طریق فعالیت های گسترده خویش، می کوشد تا سهم گیری افغان ها در روند پیشرفت و ترقی را افزایش دهد، نهادهای بومی را تقویت کند، و شفافیت و همه شمولی را ترویج نماید.